Чому слід чистити зуби собакам ?

Багато хто задає питання:

“- А чи потрібно чистити зуби собакам і котам?”

Відповідь однозначна : “Так!”

Причому чистити тваринам зуби необхідно з тієї ж причини, по якій ми з вами чистимо їх собі. Більш того, стан зубів у собаки та кішки безпосередньо впливає на тривалість і якість її життя.

Наприклад, зубний наліт може бути причиною неприємного запаху і інфекцій, що вражають серце і печінку. Хворі зуби – це причина періодонтита, який часто супроводжується виникненням зубного свища. А зубний камінь часто стає причиною зубного болю у собак.

Причому чистити тваринам зуби необхідно з тієї ж причини, по якій ми з вами чистимо їх собі. Більш того, стан зубів у собаки та кішки безпосередньо впливає на тривалість і якість її життя. Наприклад, зубний наліт може бути причиною неприємного запаху і інфекцій, що вражають серце і печінку. Хворі зуби – це причина періодонтита, який часто супроводжується виникненням зубного свища. А зубний камінь часто стає причиною зубного болю у собак.

Як доглядати за зубами?

Правильне харчування для здоров’я зубів

Годівля тварин сухими кормами має ряд переваг в боротьбі за здорові зуби. Відзначимо, що мова йде про якісні корми класу «преміум». По-перше, сухий корм, на відміну від каш, залишає набагато менше залишків в проміжках між зубами. Таким чином, істотно зменшується живильне середовище для бактерій. По-друге, сухий корм – відмінний засіб для механічного видалення нальоту з зубів собаки.

Суть в тому, що собаці доводиться розкушувати корм і зуби, встромлюючись в крокет, очищаються від нальоту. А слина, яка утворюється, грає роль ополіскувача. При цьому важливо, щоб корм чітко відповідав розміру, віку й вазі вихованця. Наприклад, не можна собакам дрібних порід давати корм, призначений для великих. І навпаки. Великий собака проковтне корм з маленьким розміром крокетів, не прикладаючи зусиль до розкасування. Отже, позитивного ефекту для зубів очікувати не слід.

dog-2753369_960_720

Як правильно чистити зуби?

Правильна чистка зубів собаки полягає в регулярності процедури, правильно підібраною зубної щітки і зубної пасти.

Як почистити:

• Чистіть зуби 1-2 рази в тиждень

• Використовуйте спеціальну зубну щітку для собак на довгій ручці або вологу марлю, намотану на ваш палець в 2-3 шари

• Використовуйте спеціальну ветеринарну зубну пасту

• Можете використовувати слабкий розчин питної соди в якості засобу для чищення

• Нанесіть зубну пасту на щітку або обмокніть марлю в содовий розчин і дбайливо зчищайте зубний наліт

• Не тисніть сильно, щоб не пошкодити емаль зубів і ясна

• Приділіть увагу ділянкам зубів, прилеглих до ясен

• Балуйте і заохочуйте собаку після кожної процедури

Зверніть увагу. Якщо ви чистите зуби собаці перший раз, можливі невдачі. Але при регулярному проведенні цієї процедури, тварина звикне, і чистка буде проходити швидко і ефективно.