Лабрадор ретривер історія та догляд

labrador1

Міжнародна назва: Labrador Retriever

Країна: Канада

Рік: 1903

Ріст: 53 см – 61 см

Вага: 25 кг – 36 кг

Тривалість життя (в роках): 10 – 13

Історія походження породи Лабрадор ретривер

Лабрадори – дуже красиві собаки. Їх статура міцна і збита. У зовнішності собаки відразу проглядається широкий череп і широка грудна клітка. Пропорційне тіло досить об’ємне і в міру мускулисте. Історія цих вихованців починалася в 19 столітті. У той час на острові Ньюфаунленд існував вихованець з однойменною назвою. Він служив вірну службу місцевим рибалкам. Кілька таких вихованців дослідник Пітер Хокер забрав з собою до Англії. Потім він схрестив вихованців з Кучерявошерстним ретривером. Також є думка, що на цьому селікціонер не зупинився і схрестив між ними ще англійського фоксхаунда. Так на світ з’явилися нова порода – лабрадор ретривер.

Характеристики зовнішності цих вихованців спочатку були мінливі. Стандарт породи вперше був встановлений в 1887 році. В кінці 20 століття в документ вписали лабрадорів з чорним і шоколадним кольором шерсті.

labrador3

Характер та темперамент собаки

Лабрадор дуже дружній і добрий собака, щоб зробити з нього сторожа чи охоронця практично неможливо. Йому не властива ні агресія, ні егоїзм – лабрадор ділитиметься з близькими людьми ,та дітлахами навіть їжею. Ідеально підходить для сімей з дітьми, також позитивно ставиться до домашніх тварин. Лабрадор має веселу вдачу, радіє кожній дрібничці, а, зрадівши – виляє хвостом. Надійний, вірний і лагідний собака стає справжнім членом сім’ї господара і другом іншим його улюбленцям.

Догляд та утримання лабрадора

Перед придбанням собаки необхідно подбати про те, щоб лабрадор відчував себе комфортно, відповідно до потреб. Місце лабрадора є територією, де він буде відчувати себе в безпеці. Це повинна бути захищена від протягів зона, подалі від опалювальних приладів, в ідеалі – кут кімнати. Розміщення цуценя на кухні або ванній кімнаті буде поганою ідеєю. Лежанка повинна являти собою міцний і м’який килимок, який легко піддається чищенню, наприклад, солом’яний або ганчір’яний матрац, обтягнутий щільний матеріалом. Його необхідно щодня протирати і чистити (в період линьки – 2 рази на день), а раз на тиждень прати і мити підлогу під ним з використанням дезінфікуючого засобу.

Багато господарів воліють тримати своїх вихованців на вулиці, щоб позбавити себе від необхідності вигулювати тварину. В цьому випадку вольєр розміром не менше 5 метрів повинен бути обладнаний дахом і дерев’яною підлогою, з метою гігієни засипаним тирсою. Незалежно від того, де живе лабрадор, на вулиці або в приміщенні, увагу та спілкування йому необхідні. Якщо він бачить господаря лише під час годування або збирання, він може вирости агресивним або, навпаки, лякливим.